Politika

Sastanak Dačića i Lavrova – "Rusija će podržati rešenje za KiM koje za Srbiju bude prihvatljivo"

Komentari

Autor: Fonet

01/06/2021

-

09:12

Sastanak Dačića i Lavrova – "Rusija će podržati rešenje za KiM koje za Srbiju bude prihvatljivo"
Sastanak Dačića i Lavrova – "Rusija će podržati rešenje za KiM koje za Srbiju bude prihvatljivo" - Copyright Tanjug/Ognjen Stevanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Moskvi sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom o dijalogu Beograda i Prištine, situaciji u regionu, kao i dešavanjima na globalnoj političkoj sceni.

"Tokom razgovora u prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, sagovornici su izrazili spremnost da nastave da doprinose daljem razvoju strateških odnosa dve zemljekako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Lavrov još jednom je podvukao da će Rusija nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, kao i da će prihvatiti rešenje za Kosovo i Metohiju koje za Srbiju bude prihvatljivo.

On je informisao Dačića o predstojećem sastanku ruskog predsednika Vladiira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajdena u Ženevi.

Dačić je istakao je da je parlamentarna diplomatija snažan mehanizam za saradnju i unapređenje odnosa, i saopštio da je nakon uspešnih razgovora sa predsednicima Državne dume V. Volodinom i Saveta Federacije V. Matvijenko spreman da uloži sve napore u jačanje ove saradnje, naročito u okviru rada Komisije za saradnju dva parlamenta, čije se naredno zasedanje planira do kraja godine, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Srbija