Politika

Selaković o blokadi puteva: Terorišu narod, a uzeli pare od Rio Tinta

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

15:07

Selaković o blokadi puteva: Terorišu narod, a uzeli pare od Rio Tinta
Selaković o blokadi puteva: Terorišu narod, a uzeli pare od Rio Tinta - Copyright Ministarstvo spoljnih poslova

veličina teksta

Aa Aa

Današnji protesti tobože ekoloških udruženja i njihovih pristalica, tokom kojih je protivzakonito i protivustavno blokirano više saobraćajnica u Srbiji, pokazuju građansku nesolidarnost, izostanak demokratske svesti i neverovatnu bezobzirnost organizatora i učesnika, saopštio je član predsedništva SNS Nikola Selaković.

"Reč je o najobičnijem terorisanju pristojnog naroda onemogućavanjem slobode kretanja, i dok je predsednik sam sa svojim narodom jutros u Šapcu i Koreniti, sada u Gornjim Nedeljicama, gde upravo sa ljudima razgovara o pravcima razvoja Srbije, drugi zlostavljaju svoje pristojne i radne sugrađane", istakao je Selaković.

On je ukazao da ova vlada nije uzela pare od "Rio Tinta", već Ðilas i njegovi kompanjoni, a sad protestuju i maltretiraju ljude zato što mi nismo uzeli pare.

Prema rečima Selakovića, "samo neko pomračenog uma mogao je da se doseti da bi mu bilo korisno da u vreme epidemije, kada od prohodnosti saobraćaja mnogima zavisi i život, blokira ulice i ne dozvoljava prolazak čak ni ljudima sa decom".

"Svima koji posežu za ekstremnim i nezakonitim sredstvima izražavanja političkog nezadovoljstva poručujem da je Srbija demokratska zemlja u kojoj će se vlast birati na izborima i čiji razvoj i napredak neće moći da zaustavi agresivna manjina. Apelujem na sve pristojne građane opravdano revoltirane blokadama puteva, da budu strpljivi i da ne nasedaju na provokacije onih koji se nadaju da će nekakvim prevratima doći na vlast", ističe se u saopštenju.

Podsetimo, građani, koji protestuju zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su danas više putnih pravaca u Beogradu i nekim gradovima Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija