Politika

Vučević: Građani taoci minorne grupice navodnih ekologa

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2021

-

17:43

Vučević: Građani taoci minorne grupice navodnih ekologa
Vučević: Građani taoci minorne grupice navodnih ekologa - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je današnje blokade saobraćajnica kao najbrutalnije nasilje nad normalnim životom koje je moglo da proizvede i tragične posledice.

"Zdravlje i životi Novosađana važniji su od jeftinog politikanstva i svakog pokušaja da se zaustavi normalan život", istakao je Vučević u saopštenju.

On je ocenio da blokada mosta Sloboda nije ništa drugo nego blokada bolesnih građana da najkraćim i najbržim putem stignu do Kovid bolnice, ili do nekog od tri Instituta u Sremskoj Kamenici, kako bi dobili neophodnu lekarsku pomoć.

"Za neke je tih sat vremena blokade bilo životno važno. Za nekoga je moglo da bude i fatalno", ocenio je Vučević i navodi da je bilo mučno gledati teror ubedljive manjine nad većinom koju čine normalni i pristojni ljudi.

"Zastrašujuće su bile slike blokade najvećeg i najfrekventnijeg mosta u gradu, saobraćajne žile kucavice koja spaja sremsku i bačku stranu grada. Jezivo je šta su stanovnici Novog Sada danas morali da trpe zbog nečijeg bezobrazluka i bahatosti", rekao je Vučević i dodao da je most blokiralo ni 0,3 odsto od ukupnog broja stanovnika Novog Sada i da su svi bili taoci jedne "minorne grupice navodnih i nasilnih ekologa".

"Njihovo je lično pravo da budu barabe i zgubidani, ali nemaju pravo da blokiraju most i pesnicama nasrću na one koji im se suprotstave. Nemaju pravo da ugrožavaju normalan život i funkcionisanje u gradu od oko pola miliona stanovnika", poručio je Vučević.

Ukazao je da oni nemaju pravo to da rade i da mu je drago što su "maske pale", što su Novosađani mogli da se uvere da ovo nema nikakve veze sa brigom o građanima i ekologijom, "da su vedete protesta koji se navodno organizuje zbog Rio Tinta isti oni koji su ga doveli u Srbiju - predstavnici bivše vlasti".

Navodi i da su još jednom pokazali koliki su licemeri, ali da ni jedna blokada, ni jedna laž koju će izreći, neće moći da oduzmu pravo građanima da na izborima odlučuju kome će dati poverenje.

"U Novom Sadu nasilnici nikada neće postati heroji! Iskreno žalim zbog svih problema koje je građanima danas nanela grupa onih koji su blokirali most Slobode, neustavno i nezakonito, pri tome preteći da ugroze i ljudske živote", istakao je Vučević.

On dodaje i da posebno zabrinjava to što njih nije zadovoljila samo blokada mosta, već su krenuli dalje u besciljnu "šetnju" i blokiranje saobraćaja na gradskim bulevarima. Ni to im nije bilo dovoljno, navoidi Vučiević, pa su vandalski napali prostorije političkih neistomišljenika.

"Ovakvo maltretiranje građana je nedopustivo", poručio je Vučević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija