Politika

Ekološki ustanak doneo odluku: Nastavljamo sa blokadama i ove subote

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

23:47

Ekološki ustanak doneo odluku: Nastavljamo sa blokadama i ove subote
Ekološki ustanak doneo odluku: Nastavljamo sa blokadama i ove subote - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ekološki ustanak saopštio je večeras da je nakon sastanka sa aktivistima doneo odluku o nastavku blokada i protesta u više gradova Srbije i ove subote od 14 sati.

Ekološki ustanak i nakon povlačenje Zakona o eksproprijaciji iz skupštinske procedure sada ima zahtev da se, kako su naveli, briše projekat rudnika Rio Tinta u dolini Jadra i drugim delovima Srbije.

Ekološki ustanak je takođe dao podršku inicijativi građana Loznice kojom se traži brisanje rudnika iz prostornog plana Loznice, odnosno Gornjih Nedeljica.

Ponovljen je poziv policiji da mirno i zakonito obezbeđuje skupove, da ne vrši bilo kakav vid represije i zastrašivanja, ali i da poništi prekršajne prijave građana. 

"Pozivamo sve da složniji nego ikad izađemo na blokadu i nastavimo zajedničku borbu za našu zemlju, naše vode, naš vazduh i dostojanstvo svih ljudi", navodi se u saopštenju.

Drugi organizator blokada Inicijativa KRENI-PROMENI najavila je za subotu skup u Beogradu, jer su osnovni zahtevi ispunjeni, kako je kazao njen lider Savo Manojlović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija