Politika

Zelenović: Tražimo da ne bude rudnika u Jadru i smenu Olivere Zekić

Komentari

Autor: Fonet

05/12/2021

-

13:55

Zelenović: Tražimo da ne bude rudnika u Jadru i smenu Olivere Zekić
Tanjug/Tara Radovanovic - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju i pokretač Otvorene građanske platforme "Akcija" Nebojša Zelenović izjavio je  da zeleno-levi blok, pored povlačenja zakona o referendumu i eksproprijaciji, traži da se po hitnoj proceduri u Skupštini Srbije "usvoji zakon kojim se briše rudnik iz Jadra" i smeni REM na čelu sa Oliverom Zekić.

"Čuli ste juče da nas je predsednica REM-a gospođa Zekić sve nazvala banditima i da svi mi trebamo da budemo pohapšeni, svi mi slobodni građani koji smo izašli u skladu sa Ustavom i zakonom da protestujemo", rekao je Zelenović na konferenciji za medije ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

On je, govoreći o jučerašnjim protestima koji su održani širom Srbije, naveo da je "to bio veliki i važan dan i veliki uspeh za sve građane Srbije".

"Biće nam oduzeto pravo na vodu, vazduh i zemlju ako se ne budemo borili protiv toga. Tražimo da se otvore javni servisi za struku koja će da objasni kakva nam propast sledi. Pocrkaćemo svi ako se ne budemo sa ovim izborili", rekao je Zelenović i istakao da građani moraju da znaju istinu.

Predstavnik pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta poručio je građanima da u sledeću subotu budu spremni za nastavak blokada širom Srbije sve do ispunjenja zahteva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija