Politika

Vučić o ispunjavanju zahteva demonstranata: Slušali smo glas naroda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2021

-

11:23

Vučić o ispunjavanju zahteva demonstranata: Slušali smo glas naroda
Vučić o ispunjavanju zahteva demonstranata: Slušali smo glas naroda - Copyright Instagram.com/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da su zahtevi koje su istakli učesnici protesta koji su prethodne dve subote održavani širom Srbije ispunjeni, jer "smo slušali glas naroda". On je naveo da su svi ekološki zahtevi po pitanju Rio Tinta ispunjeni i da su svi saglasni da su novi zahtevi političke prirode.

"Mi smo zahteve ispunili, jer smo slušali narod. Slušao sam narod u Gornjim Nedeljicama koji su direktno ugroženi. Mi smo pokazali dobru volju. Čak smo ispunili i neke političke hirove". rekao je predsednik u Novom Sadu, na početku izgradnja fabrike električnih motora japanske Nidek korporacije.

Na pitanje o eventualnom nastavku protesta i predstojećeg vikenda odgovorio je da ga zanima isključivo glas naroda i da ga ne zanima šta pričaju političari. Vučić je rekao da su što se tiče ekologije bila dobijena tri zahteva i da su sva tri ispunjena.

"Svi su to konstaovali, a novi zahtevi su politički i to svi ljudi znaju. Na građanima je da procene", rekao je Vučić.

Kako je dodao, do pre nekoliko meseci niko nije pitao za ekologiju.

"sada kada žive neuporedivo bolje, kada su plate veće, onda se spisak zahteva širi. Dobro je da se bavimo pitanjima kojima se bave najrazvijenije zemlje sveta", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o snabdevanju strujom, naveo je da je "teška situacija i za nas i za druge".

"Samo oni koji se ne razumeju mogu da kažu šta nas briga koja je cena struje na tržištu. Večeras ću zato u Nišu imati sastanak sa svim našim preduzećima da vidimo šta ćemo raditi. Teško je u regionu, u Severnoj Makedoniji, moraju da uvoze struju, a nije to njihovom greškom, kao i Crna Gora", naveo je predsednik.

On je rekao da je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović otišao u Rusiju kako bi se obezbedile količine gasa potrebne za rad fabrika, kako ne bi dolazilo do prekida rada. Istakao je da ga brine politička situacija u svetu, jer prema trenutnim dešavanjima sve može da bude samo gore. 

"Sreća je da imamo najnižu cenu za šest meseci, posle ćemo da vidimo šta ćemo, moraćemo da razgovaramo sa Putinom", dodao je.

Komentari (0)

Srbija