Politika

Predsednik Srbije u Nišu na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2021

-

10:27

Predsednik Srbije u Nišu na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije
Predsednik Srbije u Nišu na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je drugi dan posete Nišavskom okrugu sastankom sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu.

Sastanku u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu prisustvuje i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović.

Na istom mestu, predsednik će održati i sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu, nakon čega će prisustvovati prikazu rada diviziona samohodnih top haubica "NORA B-52 M15".


U prikazu, na prostoru kasarne "Mija Stanimirović" u Nišu, učestvuje 12 samohodnih haubica Nora, jedno vozilo za podršku i jedno vozilo u kome je računarska baza za upravljanje vatrenom dejstvom.

Prikaz se sastoji iz tri dela: prvi je marševski, drugi zauzmanje pozicija za dejstvo i treći vatrana podrška jedinicama kopnene vojske.

Nakon toga predsednik će prisustvovati prikazu vežbe jedinica Vojske Srbije na položaju Lisinac. Na kraju drugog dana posete Nišavskom okrugu, predsednik će posetiti Doljevac, gde će obići biblioteku.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Nastavićemo da ulažemo i snažimo srpsku vojsku",  poručio je Vučić u Nišu i rekao da su održani važni i sastanci i razgovori o strategiji odbrane Republike Srbije sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu.

Pored predsednika Vučića, prikazu prisustvuju i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

 

 

 

 

 

 

 


Vučić je započeo posetu Nišavskom okrugu juče i to obilaskom renovirane Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju, nakon čega se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica te opštine.

Predsednik se u Nišu sastao sa predsednicima svih opština Nišavskog okruga, a nakon toga obišao je prehrambenu industriju "Yumis".

Vučić je juče u izjavi medijima kazao da će za Nišavski okrug iz tekuće budžetske rezerve biti izdvojeno 600 miliona dinara, a od toga samo za grad Niš 450 miliona dinara, dok će Doljevac, zbog kredita koji je ranije uzet, dobiti 40 miliona dinara.
 

Komentari (0)

Srbija