Politika

Dve žene na čelu Rume: "Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima"

Komentari

Autor: 24sedam.rs

16/12/2021

-

12:32

Dve žene na čelu Rume: "Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima"
Dve žene na čelu Rume: "Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima" - Copyright 24sedam/Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Ruma izabrano je novo rukovodstvo, a ovu opštinu će u narednom periodu predvoditi dve mlade žene iz redova Srpske napredne stranke. Naime, za predsednicu opštine izabrana je Aleksandra Ćirić, a njena zamenica će od danas biti Biljana Popović Jovanović.

"Zahvaljujem se svim odbornicima vladajuće većine na pruženoj podršci i ukazanom poverenju. Trudiću se da to i opravdam. Moja vrata su svima i uvek otvorena, za sve savete i kritike. Ovim putem vas pozivam da se više uključite u stvaranje lepše i bolje Rume. Takođe, zahvaljujem se gospodinu Slađanu Mančiću što je bio deo tima Srpske napredne stranke, tima koji je u prethodnom periodu radio na izgradnji naše Rume", istakla je Ćirić.

Kako je rekla, primarna će biti briga o građanima i radiće se na poboljšanju prihodne strane budžeta.

"Verujem da ćete svi primetiti promene na bolje i da ćete moći ponosno i uzdignute glave da pričate o Rumi, o našoj Opštini i svim ljudima koji učestvuju u našem radu. Od prvog dana bavićemo se brigom o građanima, radićemo na poboljšanju prihodne strane budžeta kako bi našim građanima omogućili čistiju, zeleniju, bezbedniju i napredniju Rumu", dodala je ona.

Kako kaže, uslediće velika ulaganja koja će umnogome poboljšati život stanovnicima Rume.

"Povećavamo ulaganja u kulturu, sport, ekologiju, infrastrukturu i bezbednost naše dece. Takođe, očekujte veća ulaganja u zdravstveni sistem. Ovom prilikom mogu da vam saopštim da smo već počeli da radimo na vraćanju porodilišta u Rumu. Na teritoriji naše Opštine godišnje se rodi preko 600 dece. Naše sugrađanke zaslužuju da imaju porodilište u svom gradu. Sledićemo politiku Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke", rekla je Aleksandra Ćirić.

Na Skupštini opštine, a na predlog predsednice opštine izabrano je i novo opštinsko Veće. 

Takođe, izabran je i novi zamenik predsednika Skupštine, tu funkciju će obavljati Mirko Čestić dok je predsednik Skupštine ostao Stevan Kovačević, takođe iz redova Srpske napredne stranke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija