Politika

Abdidžiku traži da Kurti smeni Rakića: Kako je moguće da ministar uvredi svog premijera

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2021

-

17:24

Abdidžiku traži da Kurti smeni Rakića: Kako je moguće da ministar uvredi svog premijera
Abdidžiku traži da Kurti smeni Rakića: Kako je moguće da ministar uvredi svog premijera - Copyright Tanjug/Ministarstvo za zajednice i povratak

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Ljumir Abdidžiku zatražio je od premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija da smeni Gorana Rakića, ministra za povratak i zajednice, zbog njegove izjave o "licemerstvu albanskih lidera prema dijalogu i rešavanju otvorenih pitanja Beograda i Prištine mirnim putem".

Rakić je reagovao saopštenjem nakon Kurtijeve izjave da neće biti formiranja monoetničke zajednice, misleći na Zajednicu srpskih opština, dogovorenu Briselskim sporazumom, prenosi RTS.

"Licemerni odnos albanskih lidera prema dijalogu i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine mirnim putem najbolje oslikava poslednja izjava Aljbina Kurtija koji je javno rekao da Priština nema nameru da formira Zajednicu srpskih opština, odnosno da primeni Briselski sporazum", naveo je Rakić.

Abdidžiku smatra da je Rakićeva reakcija razlog da ga Kurti razreši sa mesta ministra.

"Kako je moguće da ministar uvredi svog premijera, a da on ne reaguje, od danas ovaj odnos ne može da funkcioniše, red je da premijer otpusti svog ministra", rekao je Abdidžiku u Prištini, a prenose mediji na albanskom.

Preporuka za vas

Vučić o ZSO: Naša reakcija na nepoštovanje ugovora biće snažna,  ne bih savetovao Kurtiju da pokuša nešto

Komentari (0)

Srbija