Politika

Gervala proglasila personom non grata ruskog zvaničnika u UNMIK-u

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/12/2021

-

14:34

Gervala proglasila personom non grata ruskog zvaničnika u UNMIK-u
Gervala proglasila personom non grata ruskog zvaničnika u UNMIK-u - Copyright EPA/VALDRIN XHEMAJ

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka spoljnih poslova Donika Gervala proglasila je ruskog zvaničnika u UNMIK-u personom non grata zbog, kako je napisala na svom fejsbuk profilu, njegovog štetnog delovanja koje je, po njenim rečima, ugrozilo nacionalnu bezbednost zemlje.

"Na zahtev premijera Republike Kosovo Albina Kurtija, danas sam donela odluku o proglašenju personom non grata ruskog zvaničnika UNMIK-a na Kosovu zbog njegovog štetnog delovanja, kojim je narušena nacionalna bezbednost Republike Kosovo. U isto vreme, obavestila sam institucije za sprovođenje zakona i relevantne organe za sprovođenje ove odluke", napisala je Gervala.

Ministarka spoljnih poslova je rekla da kosovske institucije ostaju posvećene borbi protiv "malignog uticaja Ruske Federacije i njenih predstavnika i satelita u regionu".

"Institucije Republike Kosovo ostaju posvećene borbi protiv zloćudnog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji imaju za cilj da potkopaju dostignuća Kosova i naših partnera, pre svega SAD, NATO i EU", piše Gervala i dodaje:

"Republika Kosovo će nastaviti da još više sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima, posebno sa Amerikancima, Evropljanima i NATO-om, kako bi osujetila bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu. Odlučnost i put Republike Kosovo ka članstvu u NATO, EU, a potom i u UN su nepovratni. Uveravamo građane Republike Kosovo da će institucije ostati budne svakog dana i odlučne da zaštite bezbednost i ustavni poredak naše zemlje, kad god je to potrebno".

Donika Gervala nije navela ime i prezime ruskogb zvaničnika koga je proglasila personom non grata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija