Politika

Vučić o protestima najavljenim za danas: "Država je uradila svoj posao, ne vidim smisao okupljanja"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/01/2022

-

12:18

Vučić o protestima najavljenim za danas: "Država je uradila svoj posao, ne vidim smisao okupljanja"
Vučić o protestima najavljenim za danas: "Država je uradila svoj posao, ne vidim smisao okupljanja" - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u današnjem obraćanju za medije osvrnuo se na najavljene proteste i istakao da "svako ima pravo da radi šta želi sve dok ne ugrožava sigurnost i bezbednost građana".

"Želim da obavestim javnost još jedanput da je država uradila svoj posao, prihvatila i usvojila sve zahteve, a te vrste političkih igara između različitih opozicionih pokreta ko će da preuzme čelo demonstracija... Protestovati je lakše, raditi mnogo teže"

Govoreću o Rio Tintu Vučić ističe da tu "neće biti nikakvog pomeranja, niti delovanja", te da stoga ne vidi smisao protesta.

"Neće biti nikakvog delovanja dok mi o tome sami između sebe ne budemo razgovarali, a kada će to biti ne znamo jer još nismo dobili studije. Stoga ne vidim smisao protesta ni danas, ni za tri, ni za šest meseci"

Kako kaže, njemu lično protesti ne smetaju sve dok ne remete nikoga, pa čak ni u političkom smislu.

"Ali, ništa ne izaziva bes više nego kada građane zaustavite u slobodnom kretanju i narušite im ustavna prava", istakao je.

Na pitanje o naplati penala po ugovoru sa Velikom Britanijom iz 2004. godine, Vučić je rekao:

"Vi kad vodite državu, niste gotovo nikada u mogućnosti da ispunjavate želje ljudi. Da je vođenje države ispunjavanje želja, onda bi gotovo svako mogao da je vodi. Prosto, vi morate u svakom trenutku da vodite računa o svim interesima, ako kažemo danas raskidamo sve ugovore, neko bi nas sutra pitao 'je l' ste spremni da platite na toj i toj arbitraži toliko i toliko', a onda mi treba da kažemo 'hoćete to da platite vi koji ste to uzeli i napravili ugovore 2004. godine'? Onda, to sve da se lomi preko grbače našeg naroda?", zaključio je.

Komentari (0)

Srbija