Politika

Brnabić otkrila kako je Vlada Srbije pomogla Đokoviću: Spremni smo da pružimo sve garancije za Novaka

Komentari

Autor: Tanjug

08/01/2022

-

10:06

Brnabić otkrila kako je Vlada Srbije pomogla Đokoviću: Spremni smo da pružimo sve garancije za Novaka
Tanjug/AP/Darko Vojinović - Copyright Tanjug/AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić potvrdila je da se čula telefonom sa ministarkom spoljnih poslova Australije i da je razgovor o situaciji oko Novaka Ðokovića bio konstruktivan.

Za TV Pink ona je istakla da srpska strana pokušava sve kako bi olakšala ovo što se dešava Ðokoviću.

"Do finalne odluke ostaje u Park hotelu. Uspeli smo da mu se isporučuje hrana bez glutena, da dobije sprave za vežbanje, dali su mu laptop, sim karticu, da bude u kontaktu sa porodicom", rekla je ona.

Dodala je da se nada da mu je makar malo olakšan boravak tamo.

"Pozitivan ton je sa australijske strane. Vlada Srbije je spremna da pruži sve garancije za Novaka da ga puste u Australiju, a uključen je i predsednik", rekla je ona.

Đoković se juče prvi put oglasio na Instagramu otkako se nalazi u karantinu, odnosno pritvoru. Naime, on je Božić dočekao u predgrađu Melburna, u izbegličkom hotelu, gde je smešten nakon što mu je odbijena viza.

On je nedavno najavio da će učestvovati na turniru Australijen open, jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je ulazak u državu odbijen posle sedam sati čekanja i neizvesnosti. Međutim, konačna odluka je odložena do ponedeljka,a za to vreme Đoković se nalazi u hotelu u Melburnu gde su obično smešteni tražioci azila.

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je usmeni protest amabasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju zbog, kako je saopšteno, nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Ðoković. U međuvremenu, vlasti Australije sada ispituju i vize drugih stranih tenisera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija