Politika

Aleksandar Jovičić na saslušanju kod tužioca, Vulin: Akcija trajala nekoliko meseci

Komentari

Autor: S. T.

04/06/2021

-

08:44

Aleksandar Jovičić na saslušanju kod tužioca, Vulin: Akcija trajala nekoliko meseci
Aleksandar Jovičić na saslušanju kod tužioca, Vulin: Akcija trajala nekoliko meseci - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u toku je saslušanje predsednika beogradske opštine Palilula i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Jovičića i još sedmoro osumnjičenih koji su sinoć uhapšeni.

Saslušanje je, kako je Tanjugu rečeno u tužulaštvu, počelo jutros oko 9 sati i očekuje se da će trajati do kasno popodne.

Nakon saslušanja biće poznato da li će za Jovičića i za druge osimnjičene tužilaštvo tražiti određivanja pritvora.

Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja, trgovinu uticajem i falsifikovanje službene isprave, rekao je danas ministar unutršnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

"Sumnjiče se da su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima koji su započinjali objekte bez odgovarajućih dozvola, zatim uzimali novac za zaštitu da im se ne izdaju nalozi za rušenje. Onda se u službene isprave unosili lažne podatke kojim se omogućava da ti objekti jednog dana budu ozakonjeni, a ne bi mogli. Za sve to su uzimali materijalnu nadoknadu", rekao je Vulin za RTS.

On je naveo da je policija na tom slučaju radila nekoliko meseci, da mu je juče određeno zadržavanje, a da će tužilac jutros odrediti odgovarajući pritvor.

Kako je naveo, Jovičić se sumnjiči da je od investitora primio 28.800.000 dinara. Upitan da li je tačno da je u njegovom stanu poronađeno 350.000 evra, Vulin je rekao da o tome ne može da govori, ali da je policija zadovoljna materijalnim dokazima koje su poronašli.

Jovičić je, priča Vulin, uhapšen juče pre nego što je došao na radno mestu, a da je policija kasnije obavila pretres njegovih radnih prostorija, kao i privatne porostorije.

E-Stock

 

Akcija, u kojoj je juče uhapšen predsednik opštine Palilula, trajala je nekoliko meseci. Kako tvrdi Vulin do hapšenja je došlo tek kad se prikupilo dovoljno ostalih dokaza.

Jovičić i njegovih sedam uhapšenih saradnika zaposlenih u opštini Palilula terete se za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja. 

Komentari (0)

Srbija