Politika

Kosovska policija: Oduzeti materijal za referendum predat carini

Komentari

Autor: Tanjug

15/01/2022

-

12:53

Kosovska policija: Oduzeti materijal za referendum predat carini
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija saopštila je danas da je oduzeti materijal za referendum na Kosovu i Metohiji predat carini privremenih prištinskih institucija. Kosovska policija je potvrdila da je sinoć zaustavila tri vozila - jedan automobil i dva kamiona i da su kamioni zajedno sa materijalom u njima predati carinskim organima, prenosi Reporteri.

"Na osnovu službenih informacija, dužnosti i ovlašćenja policije, zabranjen je ulazak na Kosovo materijala koji se prevožen bez odgovarajuće dozvole", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su, u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, kamioni upućeni nadležnom carinskom organu, a da su se lica koja su bila u vozilima, kako je navedeno, "posle obavljenog razgovora vratila u Srbiju svojim vozilom".

Navedeno je da će slučaj dalje biti vođen u saradnji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima.

Privođenje koordinatora RIK-a

Inače, Kancelarija za KiM saopštila je sinoć da su pripadnici Kosovske policije priveli na administrativnom prelazu Merdare koordinatora Republičke izborne komisije Marka Jankovića i da je odveden u nepoznatom pravcu.

Janković se nalazio u pratnji dva kamiona koja su prevozila izborni materijal RIK-a za predstojeći referendum na Kosovu i Metohiji, koji je bio najavljen OEBS-u na KiM, navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, pripadnici Kosovske policije zaplenili su dva kamiona koja su prevozila izborni materijal i priveli i vozače kamiona, kao i Jankovićevog vozača.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je jutros da su koordinator RIK-a Marko Jankovcih i trojica vozača pušteni i da se vraćaju u Beograd.

"Kosovska policija je zaplenilla oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distribuirao, istakao je Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija