Politika

Kancelarija za KiM: Srpskog mladića fizički napao Albanac kod Srbice

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2022

-

15:52

Kancelarija za KiM: Srpskog mladića fizički napao Albanac kod Srbice
Kancelarija za KiM: Srpskog mladića fizički napao Albanac kod Srbice - Copyright kim.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Srpskog mladića Milana Kovačevića iz sela Banje kod Srbice danas je fizički napao lokalni Albanac i udario ga u glavu.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Milan je krenuo u obližnje naselje Rudnik da bi obavio neophodnu kupovinu, kada ga je Albanac prvo verbalno, a potom brutalno fizički napao, zbog čega je mladić doživeo ozbiljnu traumu i stres.

"Milan Kovačević je meta samo zato što ponosno nosi srpsko ime i prezime i srpsku šajkaču. Ovo nije prvi put da se on nalazi na meti lokalnih Albanaca koji ga duži vremenski period uznemiravaju, zbog čega je i ovaj slučaj prijavio policiji. Nedavno mu je zapaljena koliba, nelegalno mu seku šumu, a često je meta i verbalnih provokacija, ali su mu i do sada kao što će to biti i nadalje Kancelarija za KiM i država Srbija pomagali i pomagaće", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija smatra da nije slučajno da do ovog incidenta dolazi u danu kada je "Aljbin Kurti ukinuo građanska prava Srba i zabranio održavanje referenduma na prostoru Kosova i Metohije, a Kosovska policija sprečavala Srbe da izraze miran protest protiv takve odluke".

Pokazalo se, navodi se u saopštenju, da svaka Kurtijeva akcija prema Srbima ima svoj odgovor i šire posledice na terenu i da služi kao pogonsko gorivo za sve albanske ekstremiste.

O tome bi, smatraju, posebno trebalo da vode računa predstavnici međunarodne zajednice, jer se svaka politička i jednostrana akcija Prištine koju oni ne uspevaju da spreče, na kraju prelama preko leđa srpskog naroda.

Srpska lista: Mučki napad na mladića

Srpska lista najoštrije je osudila kao neosnovani, mučki i kukavički napad na Milana Kovačevića u Rudniku, kod Srbice i istakla da je u pitanju direktna posledica antisrpske politike Prištine.

"Stotine specijalaca poslala je Priština sa željom da preti Srbima na severu, ali nije poslala nijednog da zaštiti Milana u Rudniku, ili bar da nakon napada uhapse i privedu pravdi odgovorne za ovaj sramni napad", ukazuje Srpska lista u saopstenju.

Ističu i da je apsolutno neprihvatljivo da međunarodna zajednica ne uspeva da zaštiti srpski narod na Kosovu i Metohiji, niti njegova elementarna ljudska i građanska prava.

"Ovaj današnji napad je posledica odnosa Prištine prema Srbima, i pitanje do kada ćemo moći da trpimo svo zlo koje nam se iz Prištine servira. Želimo da živimo u miru, da radimo i stvaramo, zar je to previše zahteva za najmoćnije države sveta koje su sa svojim vojnim snagama 22 godine prisutne na Kosovu i Metohiji", upitala je Srpska lista u saopstenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija