Politika

Orlić: Bivši režim priprema krađu na izborima u aprilu

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2022

-

19:43

Orlić: Bivši režim priprema krađu na izborima u aprilu
Orlić: Bivši režim priprema krađu na izborima u aprilu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić izjavio je danas da bivši režim priprema izbornu karađu u aprilu ove godine.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare ponovio sadržaj audio snimka koji je sinoć emitovan na TV Pink na kome se, kako tvrde, čuje osoba za koju kažu da je član gradskog Odbora Dveri u Jagodini Stefan Vuk Milanović kojii u telefonskom razgovoru nekome predlaže spinovanje rezultata referenduma pre nego što su izbrojani svi glasovi i saopšteni konačni rezultati.

"Pošto rezultati tek pristižu, da mi lepo izađemo sa nekim stavom, recimo 44, 45 odsto i da to zvanično guramo za Jagodinu, da šerujemo. Ja ću da odradim statistiku, kao što je RIK, daću ovom što mi je dizajner da odradi, da deluje profesionalno i da mi tu izvučemo izlaznost, koliko je bilo za 'ne', a koliko za 'da' i da mi od toga napravimo kao da je u Jagodini glasano 'ne', podsetio je Orlić na reči koje se čuju u audio snimku.

Orlić je dodo da je to "dokaz kakvu će kampanju da vode, kakvu će laž da plasiraju, a optuže Aleksandra Vučića i svoju državu".

"Kažu ne znaju tačan rezultat, ali baš ih briga, kažu sami izmislićemo nešto", istakao je Orlić.

Tanjug/Rade Prelić

 

Onda će, kako navodi Orlić, i to ubaciti na "tajkunske medije" i društvene mreže i "proglasiće pobedu na osnovu onoga što su izmislili, kako bi optužili Aleksandra Vučića i sopstvenu državu za krađu".

"To smo videli u ponedeljak, utorak, sredu kada su ovi ljudi organizovali demonstracije na koje su dovodili maloletnu decu", rekao je Orlić.

To, tvrdi potpredsednik SNS, nisu samo radile Dveri, već i Zavetnici, partija Borisa Tadića, Vuk Jeremić i njegova partija, naglasio je on i dodao da je dobro što je Srbija mogla to da čuje jer sve to tako oni planiraju da urade i na izborima u aprilu.

Oni, dodao je, od izbora ne očekuju ništa, jer, kako kaže, znaju da ne mogu da pobede jer narod neće za njih da glasa.

"U ovoj državi oni ne mogu da dobiju glasove, oni će opet ovako da izmišljaju laži da ih šire po svim svojim medijima, a imaju onoliko medija, to će tamo da plasiraju i lažno optužuju svoju državu i šalju tuđu decu na ulice", kaže Orlić.

On je poručio da treba da se sprovede istraga ko je sve u ovome učestvovao i ko još planira da sve ovo radi u aprilu.

"U nedelju je na apsolutno svakom biračkom mestu svim ovim ljudima i vanparlamentarnim strankama bilo omogućeno da prate izborni proces potpuno ravnopravno kao što su to radili članovi parlamentarnih stranaka i to niko nije omogućio pre Aleksandra Vučića", izajavio je Orlić.

Rekao je i da je izborna komisija rekla da će od 8.189 biti ponovljeni izbori na samo devet biračkih mesta i da je, sama Crta, "nevladina organzacija koja je politički protiv Aleksandara Vučića", saopštila da je ono nešto nepravilnosti koje su ustanovili njeni posmatrači minorno, dodao je on.

 

Komentari (0)

Srbija