Politika

Otvoreno devet glasačkih mesta za ponavljanje referenduma

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2022

-

08:06

Otvoreno devet glasačkih mesta za ponavljanje referenduma
Otvoreno devet glasačkih mesta za ponavljanje referenduma - Copyright EPA Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Devet glasačkih mesta u Srbiji jutros je otvoreno za glasanje na ponovljenom referendum o promeni Ustava u oblasti pravosuđa i biće otvorena do 20 časova.

Kako je ranije rečeno na sednici Republičke izborne komisije, referendum se ponavlja jer na tim mestima nije mogao da se utvrdi rezultat ili je rezultat bio poništen.

Glasanje na referendumu ponavlja se na glasačkom mestu broj 16 u Petrovcu na Mlavi, na glasačkim mestima broj 10, 20, 22 i 38 u Trsteniku, na glasačkom mestu 43 u Bačkoj Topoli, na glasačkom mestu broj 33 u Gradskoj opštini Pantelej u Nišu, na glasačkom mestu 47 u Čačku i na glasačkom mestu 31 u Požarevcu.

Na ponovljenom referendumu biće odštampano ukupno 7.750 glasačkih listića za 7.711 glasača. Na tim glasačkim mestima formirani su i novi odbori.

U Čačku i Nišu bio po jedan listić viška

Gradska izborna komisija u Čačku donela je odluku da se glasanje ponovi na biračkom mestu broj 47 - u pitanju je Velika sala Doma kulture u Ljubiću.

Glasanje se ponavlja zato što je prilikom brojanja glasova sa prošlonedeljnog referenduma utvrđeno da se u glasačkoj kutiji nalazi jedan glasački listić više u odnosu na broj građana koji su na tom biračkom mestu glasali, prenela je agencija RINA.

Biračko mesto je otvoreno jutros u 7 časova u skladu sa zakonom, a pravo glasa na njemu može iskoristiti 2135 građana.

Slična je situacija i u Nišu - kako javlja reporterka Euronews Srbija, tamo se glasanje ponavlja na glasačkom mestu broj 33 zbog toga što je na prošlonedeljnom glasanju prilikom brojanja nađen listić više.

Do deset sati, na ovom biračkom mestu izašlo je oko 4,5 odsto od 644 građana koji imaju pravo da glasaju, što je na nivou prošlonedeljne izlaznosti, rekla je za Euronews Srbija Ljiljana Berić iz RIK Niš.

Prema preliminarnim rezultatima izbora u Nišu, 53,28 odsto građana izjasnilo se na referendumu za opciju "ne", a 45,98 odsto za opciju "da", dok je izlaznost bila 26 odsto.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija