Politika

Beogradski advokati za povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku, glasa se i o ostavkama rukovodstva Komore

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

15:24

Beogradski advokati za povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku, glasa se i o ostavkama rukovodstva Komore
Beogradski advokati za povlačenje Nacrta zakona o parničnom postupku, glasa se i o ostavkama rukovodstva Komore - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

Skupština Advokatske komore Beograd (AKB) odlučila je danas da od Ministarstva pravde zahteva da se Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničkom postupku (ZPP) povuče iz procedure javne rasprave.

Na sednici Skupštine koja se održava u Sava centru u Beogradu, beogradski advokati su glasali za povlačenje ovog Nacrta iz javne rasprave, traže da se ne menja ZPP, a ako se menja, da se formira nova radna grupa u kojoj bi predstavnici advokature bili adekvatno predstavljeni, preneli su Tanjugu učesnici Skupštine.

U nastavku Skupštine na dnevnom redu je odlučivanje o predlogu da se pokrene postupak opoziva članova beogradske komore u Upravnom odboru Advokatske komore Srbije (AKS) - predsednika AK Srbije Viktora Gostiljca, kao i beogradskih advokata Dejana Krstića, Dragana Karanovića, Aleksandra Cvejića i Vladimira Homana, koji beogradsku komoru predstavljaju u upravnom odboru AK Srbije.

Njihov opoziv se traži, jer su zauzeli stav da se problemačne odredbe Nacrta izmena ZPP-a mogu korigovati neposrednim pregovorima sa Ministarstvom pravde, što je većem delu advokature neprihvatljivo.

Ministarka pravde Maja Popović, predsednik Advokatske komore Srbije i komora u njenom sastavu zaključili su sporazum da se iz Nacrta izmena ZPP brišu odredbe sporne advokaturi.

Tanjug/Slobodan Miljević

 

Treća tačka dnevnog reda današnje skupštine beogradskih advokata je ostavka predsednika, potpredsednika i sekretara komore.

Advokati su održali već dva protesta zbog Nacrta izmena ZPP koji smatraju neprihvatljivim, 24. maja i 1. juna u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija