Politika

Brnabić o izjavi Borelja: Ne pronalazim Srbiju u tome

Komentari

Autor: Tanjug/Euronews Srbija

25/01/2022

-

20:09

Brnabić o izjavi Borelja: Ne pronalazim Srbiju u tome
Brnabić o izjavi Borelja: Ne pronalazim Srbiju u tome - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/ Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras povodom izjave visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borelja da u Evropi nema mesta za poricanje genocida, da ne pronalazi Srbiju u tome, kao i da nije čula da je ta izjava upućena direktno Srbiji.

Na pitanje da li je direktno o tome na sastancima razgovarala sa Boreljom i kakav je bio njen odgovor na tu konstataciju, Brnabić je kazala da na sastancima o tome nisu razgovarali.

"Ali ja to zaista nisam čula kao nešto što je upućeno Srbiji, čula sam kao generalnu konstataciju, deo evrposkih vrednosti, nešto što je važno za čitav naš region i čitav Zapadni Balkan. Svakako nisam čula da je upućeno direktno Srbiji i ne pronalazim Srbiju u tome", rekla je Brnabić novinarima u Briselu.

Žozep Borelj poručio je danas da u Evropi nema mesta za, kako je rekao, poricanje genocida, za slavljenje ratnih zločina i ratnih zločinaca.

Borelj je to izjavio na konferenciji za novinare posle sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije sa EU, navodeći da u Evropi nema mesta za one koji javno poriču genocid i podrivaju integritet zemalja u susedstvu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija