Politika

Skupštinski odbor: Predlozi izbornih zakona u skladu sa Ustavom

Komentari

Autor: Fonet

01/02/2022

-

12:06

Skupštinski odbor: Predlozi izbornih zakona u skladu sa Ustavom
Skupština Srbije - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo ocenio je danas da su Predlog zakona o izboru predsednika Republike, Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o lokalnim izborima i Predlog zakona o finansiranju političkih aktivnosti u skladu sa ustavom i pravnim sistemom.

Odbor je ocenio i da su u skladu sa ustavom i pravnim sistemom i predlozi zakona o izmeni Zakona o sprečavanju korupcije, o dopuni Zakona o vanparničnom postupku, o socijalnom preduzetništvu i o izmeni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika.

Ocenjeno je da su u skladu sa ustavom i pravnim sistemom i predlozi zakona o davanju garancije bankama po zaduženju "Srbijagasa", o potvrđivanju Sporazuma o osnivanju Međunarodne investicione banke, o potvrđivanju Ugovora o kreditu do 400 miliona evra uz osiguranje Multilateralne agencije u vezi sa izgradnjom infrastrukturnog koridora autoputa E-761.

Odbor je ocenio i da su u skladu sa ustavom i pravnim sistemom i predlozi zakona o Ugovora o kreditnom aranžmanu u iznosu do 203.775.000 evra za finansiranje prve faze Projekta sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda centralnog kanalizacionog sistema Beograda, o potvrđivanju Ugovora o zajmu za Program za otpornost na klimatske promene i navodnjavanje i o potvrđivanju Ugovora o zajmu za Program čvrstog otpada.

Ocenjeno je da su u skladu sa ustavom i pravnim sistemom i predlozi zakona o Ugovoru o kreditnom aražmanu između Francuske agencije i Srbije za Program čvrstog otpada, o Ugovoru o zajmu za Projekat izgradnje širokopojasne komunikacione infrastrukture u ruralnim predelima.

Odbor je ocenio i da su u skladu sa ustavom i pravnim sistemom i predlozi zakona o Ugovoru o kreditu od 203.400.928 evra od strane Bank of China Srbija AD Beograd, o Ugovoru za kredit za Projekat izgradnje "Fruškogorskog koridora" i Okvirnom Sporazumu o zajmu LD 2106 za Centar za obuku za dualno obrazovanje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija