Politika

Policijski i vojni vrh u Kopnenoj zoni bezbednosti, Stefanović: Nećemo dozvoliti seču šuma, zaštitićemo stanovništvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/02/2022

-

16:24

Policijski i vojni vrh u Kopnenoj zoni bezbednosti, Stefanović: Nećemo dozvoliti seču šuma, zaštitićemo stanovništvo
Policijski i vojni vrh u Kopnenoj zoni bezbednosti, Stefanović: Nećemo dozvoliti seču šuma, zaštitićemo stanovništvo - Copyright Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocenio je danas, posle sastanka u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji, da je potrebno da se pojačaju napori Ministarstva odbrane, Vojske Srbije i MUP-a u zaštiti stanovnika u Kopnenoj zoni bezbednosti.

"Potrebno je pojačati naše napore u zaštiti stanovništva koje živi u ovom delu Srbije, pogotovo od svake vrste ugrožavanja bezbednosti, bilo da se radi o njihovoj fizičkoj bezbednosti, bezbednosti po njihove živote, ili se radi o bezbednosti njihove imovine", rekao je Stefanović posle sastanka na kome je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Milanom Mojsilovićem razgovarano o Kopnenoj zoni bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Stefanović je naglasio i da takođe, Srbija neće dozvoliti nekažnjenu, nezakonitu seču šuma i da će država preduzeti sve što bude potrebno da zaštiti i državnu i privatnu imovinu u KZB.

Ministarstvo odbrane i MUP, kako se dodaje u saopštenju usaglasili su dalje korake u konkretnom postupanju u svim slučajevima koji mogu da se tiču takvih situacija.

Ministra odbrane, unutrašnjih poslova i načelnika Generalštaba o stanju i zadacima Treće brigade kopnene vojske u KZB informisao je zamenik komandanta Treće brigade Dragan Antić. Sastanku su prisustvovali i starešine VS i predstavnici MUP-a.

Ministar Vulin poručio je da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u KZB i da od Kfora očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

On je izrazio zabrinutost zbog čestog upada organizovanih šiptarskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a ne retko i otvore vatru na naše pripadnike.

"Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Učinićemo sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje", rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija