Politika

Vučić razgovarao sa Pičom: Britanija će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

11:22

Vučić razgovarao sa Pičom: Britanija će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine
Vučić razgovarao sa Pičom: Britanija će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine - Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa specijalnim izaslanikom premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom, koji je naglasio da će sa partnerima iz EU i SAD raditi na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

Pič je istakao i da njegovo imenovanje predstavlja jasan znak kontinuirane britanske posvećenosti bezbednosti, stabilnosti i ekonomskom napretku Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je ponovio da Srbija nastavlja da se zalaže za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja u dijalogu sa Prištinom, kao i da ostaje u potpunosti posvećena dijalogu kao jedinom putu za rešavanje svih otvorenih pitanja.

U tom kontekstu, predsednik je izrazio očekivanje da će Pič, sa svojim iskustvom i poznavanjem prilika u regionu, dati pun doprinos i podršku konstruktivnom nastavku dijaloga.

 


Vučić i Pič razgovarali su i o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

"Razgovarali smo o situaciji u regionu i budućoj saradnji s ciljem izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa sastanka.

Vučić je istakao da Srbija, kao inicijator brojnih projekata koji za cilj imaju povezivanje u regionu, ozbiljno i odgovorno pristupa svim pitanjima od značaja za jačanje međusobne saradnje, ekonomskog napretka i izgradnje poverenja, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je regionalna saradnja jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije, koja je pokretač ne samo inicijative "Otvoreni Balkan“ koja omogućava slobodno kretanje ljudi, roba, usluga i kapitala, već i velikih infrastrukturnih projekata koji će podići kvalitet života svih građana regiona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija