Politika

VIDEO Kancelarija za KiM: Opasna provokacija u Severnoj Mitrovici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/02/2022

-

16:05

Radio Mitrovica Sever

veličina teksta

Aa Aa

Vozilo je primećeno na ulazu u Bošnjačku mahalu, a potom se sa zastavom UČK i upaljenim sirenama provezlo kroz nekoliko ulica u severnom delu Kosovske Mirovice, u pravcu Suvog Dola.

Tom prilikom gađali su kamenicama parkirana vozila i razbili stakla na automobilu u blizini Pio fonda. Istovremeno, četiri vozila sa zastavama UČK primećena su i u selu Zupče, u opštini Zubin Potok, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

"Do ovih opasnih provokacija dolazi baš u danu kada se u Prištini obeležava godišnjica jednostrane i protivpravne secesije i očigledno predstavlja novi pritisak na Srbe, posebno na severu Kosova i Metohije, koje predstavlja opsesiju Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini", navodi se u saopštenju.

"Očigledna je namera albanskih ekstremista da unesu nemir u srpske sredine na Kosovu i izazovu neodmerenu reakciju srpskog naroda u pokrajini, ali su Srbi i ovoga puta pokazali odgovornost i smirenost i nisu naseli na provokacije. Ovakvi incidenti odraz su nemoći političara iz Prištine na čelu sa Aljbinom Kurtijem, ali i pokazatelj snažne, ali uzaludne opsesije da zagospodare severom Kosova", ocenila je Kancelarija.

Mahanjem zastavama UČK, od koje su Srbi na Kosovu i Metohiji stradali, ne gradi se ni poverenje, ni mir ni suživot, već se grade podele i razdori i krajnje je vreme da međunarodna zajednica pogleda istini u oči i uvidi na koje sve načine Priština na čelu sa Kurtijem pokušava da destabilizuje prilike na prostoru Kosova, ističe se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija