Politika

Preminuo ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić (72)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/02/2022

-

16:29

Preminuo ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić (72)
Oliver Antić - Copyright mfa.gov.rs

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Srbije u Portugalu Oliver Antić (72), preminuo danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Ministarstvo spoljnih poslova sa tugom obaveštava da je naš uvaženi kolega, ambasador Republike Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja. Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči". navodi se u saopštenju. 

Ministarstvo saučeštvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića.

Kako je navedeno, u utorak 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi Ministarstva spoljenih poslova.

Detalji o datumu održavanja komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Pad sa litice

Srpski diplomata je, prema pisanju "Koreo de manja", poginuo nakon pada u more sa litice.

Kako se navodi, incident se dogodio u petak u 13.20 kada je diplomatsko osoblje koje je sa njim bilo u pratnji zatražilo pomoć.

Blizak radikalima, učestvovao u osnivanju SNS

Antić je rođen 1950. godine u Beogradu gde je završio osnovnu školu, gimnaziju i Pravni fakultet. Magistrirao je 1978, a doktorirao 1983. godine.

Bio je dekan Pravnog Fakulteta u Beogradu od 1998. do 2000. godine. Bio je blizak Srpskoj radikalnoj stranci, a 2008. godine učestvovao je u osnivanju Srpske napredne stranke.

U junu 2012. godine imenovan je za savetnika predsednika Srbije Tomislava Nikolića, u decembru iste godine za visokog predstavnika Srbije u Stalnom mešovitom komitetu za pitanja sukcesije.

Pored službe u Lisabonu, bio je ambasador i u Zelenortskim Ostrvima i Sao Tome i Principe.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija