Politika

Selaković s ambasadorima EU: Srbija iskreno žali zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

13:18

Selaković s ambasadorima EU: Srbija iskreno žali zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini
Selaković s ambasadorima EU: Srbija iskreno žali zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini - Copyright Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Branko Lazić

veličina teksta

Aa Aa

Srbija izražava najiskrenije žaljenje zbog izbijanja krize i sukoba u Ukrajini i smatra pogrešnim narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svake države, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković u razgovoru sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žiofreom i ambasadorima država članica EU akreditovanim u našoj zemlji.

Selaković je istakao da Srbija veoma jasno poziva na poštovanje principa međunarodnog prava, ukazujući da je to osnova naše spoljne politike.

Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Branko Lazić

 

Šef srpske diplomatije je upoznao ambasadore sa Zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost, koji je Vlada Srbije usvojila 27. februara povodom situacije u Ukrajini.

Selaković je podvukao da naša zemlja daje punu podršku pregovorima dve strane i svim kredibilnim međunarodnim naporima za iznalaženje mirnog i političkog rešenja krize u Ukrajini.

Srbija će, poručio je Selaković, u izazovnim vremenima nastaviti da dosledno čuva mir i stabilnost u Jugoistočnoj Evropi, saopštilo je Ministarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija