Politika

Ministarstvo odbrane: Ne pozivamo na vojne vežbe, radi se o obukama iz civilne zaštite

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2022

-

13:27

Ministarstvo odbrane: Ne pozivamo na vojne vežbe, radi se o obukama iz civilne zaštite
Ministarstvo odbrane: Ne pozivamo na vojne vežbe, radi se o obukama iz civilne zaštite - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo odbrane saopštilo je da centri za lokalnu samoupravu ne pozivaju vojne obveznike ni na kakve vojne vežbe, ponajmanje u svrhu demonstracije sile.

Ministarstvo odbrane Srbije reagovalo je na pojedine natpise u regionalnim medijima tim povodm, ukazujući da su u pitanju "bolesne i zlonamerne konstrukcije".

"Zarad istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da se radi o obukama iz civilne zaštite, za koje Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova upućuje poziv preko naših opštinskih centara. Pozivanje obveznika na treninge civilne zaštite odvija se svake godine i radi se o redovnoj i planiranoj obuci za potrebe MUP-a", navedeno je u saopštenju ministarstva.

Očigledno je međutim, kako kažu, da pojedine grupe priželjkuju destabilizaciju našeg regiona, te se u tu svrhu koriste potpunim neistinama i manipulacijama.

"Pozivamo da prestanu sa plasiranjem laži, kojima doprinose raznoraznim pokušajima ugrožavanja mira i stabilnosti u našem regionu", poručuju iz Ministarstva odbrane.

Komentari (0)

Srbija