Politika

Vučić razgovarao sa Makronom: Srbija ostaje prva zemlja za ulazak u EU

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/03/2022

-

18:55

Vučić razgovarao sa Makronom: Srbija ostaje prva zemlja za ulazak u EU
Vučić razgovarao sa Makronom: Srbija ostaje prva zemlja za ulazak u EU - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Francuske, Emanuelom Makronom o situaciji u Ukrajini i ekonomskoj saradnji.

"U dugom, otvorenom i nadasve iskrenom razgovoru predsednik Makron je potvrdio suštinsko prijateljstvo Srbije i Francuske i najotvorenije pružio podršku Srbiji i evropskim integracijama naše zemlje. Predsednik Makron je pozdravio način na koji je Srbija glasala u Ujedinjenim nacijama", navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Kako se navodi, Makron je, takođe, pružio ličnu podršku Vučiću zbog načina na koji vodi Srbiju u budućnost. On je nedvosmisleno saopštio da, bez obzira na geopolitičke promene u Evropi i svetu, Srbija ostaje ključni prioritet i prva zemlja za ulazak u Evropsku uniju.

Dvojica državnika su razgovarali o situaciji u Ukrajini, a takođe su razmotrili sve bilateralne veze Srbije i Francuske, posebno ekonomsku saradnju, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti.

"Razgovarao sam danas telefonom sa Emanuelom Makronom o situaciji u Ukrajini, bilateralnim vezama Srbije i Francuske, posebno ekonomskoj saradnji, uz očekivanje da će se ona još snažnije razvijati u budućnosti", napisao je Vučić na Instagramu.

Podsetimo, Vučić je 21. februara razgovarao sa Makronom o Zapadnom Balkanu i dešavanjima na istoku Evrope. On je tada saopštio da je Makronu zahvalio na, kako je naveo, fer ulozi koju Francuska ima u odnosu prema Srbiji.

Sa Erdoganom o bilaterali, Zapadnom Balkanu i Ukrajini

Predsednik Srbije razgovarao je danas telefonom i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predsednici Vučić i Erdogan razgovarali su o bilateralnim odnosima Srbije i Turske i potvrdili spremnost za saradnju, konstatujući da ekonomska saradnja, posebno u oblasti infrastrukture, dobro napreduje, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Dvojica državnika su dogovorili održavanje sledeće sednice Visokog saveta za saradnju, s obzirom na to da taj format daje snažan impuls jačanju veza dveju zemalja.

Predsednici Vučić i Erdogan razgovarali su o situaciji u Ukrajini, kao i o situaciji na Zapadnom Balkanu, i izrazili opredeljenje da doprinose održavanju mira i stabilnosti u regionu, navedeno je u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija