Politika

Vučić se sastao sa Nehamerom: Austrijski kancelar posle i sa patrijarhom Porfirijem

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2022

-

14:45

Vučić se sastao sa Nehamerom: Austrijski kancelar posle i sa patrijarhom Porfirijem
Tanjug/Dragan Kujundžić - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa kancelarom Austrije Karlom Nehamerom.

Vučić i Nehamer sastali su se u zgradi Predsedništva, a predsednik Srbije je svog gosta srdačno dočekao ispred zdanja na Andrićevom vencu.

Sastanku prisustvuju i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Nehamer je, koji boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji, prethodno razgovarao sa premijrkom Srbije Anom Brnabić, a nakon radnog ručka, sastaće se i sa patrijarhom SPC Porfirijem, a zatim i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

Podsetimo, Nehamer boravi u poseti Srbiji, a ranije danas sastao se sa premijerkom Anom Brnabić. Tom prilikom rekao je da je Srbija važan geostrateški i geopolitički partner za Austriju i time i Evropsku uniju i bitno je da se EU jasno odredi i da da jasan znak da zemlje Zapadnog Balkana pripadaju Evropi.

On je potvrdio zabrinutost odgovarajući na pitanje o usklađivanju politike Srbije i Evropske unije i rekao da je to bila jedna od velikih tema današnjeg razgovora.

"Tačno je da je briga velika jer je činjenica da Rusija ima veliki uticaj u regiji, a i Kina ima interes da se ovde pozicionira i obaveza je EU da jasna signal da moramo da radimo zajedno. Sa zabrinutošću gledamo prema Ukrajini i oboje kao predsednici vlada vidimo šta se dešava. Naši građani zahtevaju da se nađe rešenje i to je lakše da uradimo zajedno. I zato će Austrija i dalje gledati da bude most u EU i za Srbiju i za zemlje Zapadnog Balkana", naveo je Nehamer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija