Politika

Predsednik Izraela čestitao Vučiću na reizboru: Hvala na negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta

Komentari

Autor: Tanjug

07/04/2022

-

16:48

Predsednik Izraela čestitao Vučiću na reizboru: Hvala na negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta
Predsednik Izraela čestitao Vučiću na reizboru: Hvala na negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta - Copyright AP/Justin Tallis, Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Države Izrael Isaka Hercoga, koji je naveo da mu je zadovoljstvo da u ime naroda i Države Izrael, Vučiću uputi najsrdačnije čestitke na ponovnom izboru za predsednika.

"Ove godine obeležavamo 30 godina diplomatskih odnosa Republike Srbije i Države Izrael. Želeo bih da iskoristim ovu priliku da Vam izrazim kolektivnu zahvalnost Izraela za nepokolebljivo prijateljstvo i Vašu posvećenost negovanju uspomena na stradale tokom Holokausta", naveo je Hercog.

"Zahvalan sam na Vašim naporima da podstaknete donošenje zakona kojim se jevrejskoj zajednici vraća imovina oduzeta tokom rata, kao i za podršku osnivanju Muzeja Holokausta u Beogradu. Rado se sećamo i duboko cenimo Vašu posetu Izraelu 2020. godine i učešće na svečanosti održanoj u čast 75. godišnjice od oslobađanja Aušvica", istakao je predsednik Izraela.

"Dok se sećamo naše prošlosti, gledamo i u sadašnjost i prilike koje nas očekuju. Otvaranje Privredne komore Srbije u Jerusalimu 2021. godine predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa. Veoma mi je drago što je uvažena ministarka trgovine i turizma tom prilikom doputovala u Izrael", kazao je Hervog.

"Primite moje iskrene želje za uspeh tokom Vašeg predstojećeg mandata. Želim da Vam uputim najsrdačniji poziv da posetite Jerusalim naredne godine, kako bismo razgovarali o daljm produbljivanju partnerstva između naša dva naroda", navodi se u čestitki predsednika Hercoga, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija