Politika

Petković o dešavanjima u Zubinom Potoku: Nepouzdane spekulacija mogu da ugroze stabilnost na terenu

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2022

-

16:12

Petković o dešavanjima u Zubinom Potoku: Nepouzdane spekulacija mogu da ugroze stabilnost na terenu
Petar Petković - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković apelovao je na sve aktere u Prištini da se uzdrže od neodgovornih i nepouzdanih spekulacija o dešavanjima u Zubinom Potoku jer one mogu da ugroze stabilnost na terenu.

"Orkestrirani napadi na Srbe i zvanični Beograd i to pre završetka istrage, dovode u pitanje motiv ovih događaja. Zvanični Beograd nepokolebljivo je opredeljn za očuvanje mira i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije jer Srbi sa KiM najbolj znaju koja je vrednost mira", napisao je Petković na Tviteru.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova prištinskih institucija Dželal Svečlja izjavio da su dva vozila kosovske policije koja su prevozila policajce ka prelazima na severu, jutros napadnuta ručnim bombama i kalašnjikovima.

Svečlja je, kako prenose Reporteri, na vanrednoj pres konferenciji taj incident nazvao "terorističkim napadom" i naveo da je u pitanju četvrti napad u poslednjih nekoliko dana na pripadnike tzv. kosovske granične policije.

Direktor kosovske policije Samedin Mehmeti rekao je da su u napadnutim vozilima bili i Srbi i Albanci.

Prema Mehmetijevim tvrdnjama, od srede do danas su bila četiri "organizovana i sinhronizovana napada" na pripadnike policije s ciljem da se kako tvrdi "opstruišu akcije vezane za borbu protiv šverca" na prelazima na severu pokrajine, prenosi Koha ditore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija