Aktuelno

Slučaj "Brezovica": 26 uhapšenih, 19 u pritvoru, blokirano blizu šest miliona evra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/04/2022

-

15:25

Slučaj "Brezovica": 26 uhapšenih, 19 u pritvoru, blokirano blizu šest miliona evra
Slučaj "Brezovica": 26 uhapšenih, 19 u pritvoru, blokirano blizu šest miliona evra - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U takozvanom slučaju "Brezovica", koji se odnosi na bespravnu gradnju objekata u zoni nacionalnog parka Šar-planina na Kosovu i Metohiji, zbog zloupotrebe službenog položaja, uzimanja i davanja mita, od 21. decembra do danas uhapšeno je 26 osoba.

Od njih je četvoro pušteno da se brani sa slobode, a za 19 lica je određen pritvor, dok je blizu šest miliona evra u vlasništvu uhapšenih blokirano, javlja prištinska organizacija "Zakletva za pravdu".

Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Štrpce Bratislav Nikolić koji se sumnjiči da je nezakonito pribavio milion evra izdavanjem dozvola za gradnju vila na području Brezovice. Uhapšeni su i visoki zvaničnici Ministarstva za infrastrukturu i vlasnici nekoliko građevinskih kompanija, kao i Arben Čitaku, bivši sekretar Ministarstva za zaštitu životne sredine, predsednik upravnog odbora Ski centra Brezovica S.I, carinik NG, bivši direktor urbanizma u opštini Štrpce i još nekoliko zaposlenih u opštinskoj administraciji.

Tužilac koji vodi slučaj, Rasim Maljoku, na konferenciji za medije je izjavio da Osnovno tužilaštvo iz Uroševca radi u bliskoj saradnji sa Upravom za teške zločine Kosovske policije iz Prištine, da je do sada akcija sprovedena u Uroševcu, Štrpcu, Prištini, Srbici i Lipljanu, kao i da je pretresena zgrada Privremenog organa opštine Štrpce koji funkcioniše u sistemu Republike Srbije, kada su uhapšena dvojica osumnjičenih.  

Očekuje se nastavak ove akcije, istakao je tužilac Maloku, naglasivši da u ovom slučaju niko neće biti nedodirljiv, prenosi Zakletva za pravdu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija