Politika

Kosovska policija u Mitrovici i Štrpcu uhapsila 11 osoba, akcija sprovedena i u Vučitrnu

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2022

-

17:44

Kosovska policija u Mitrovici i Štrpcu uhapsila 11 osoba, akcija sprovedena i u Vučitrnu
Kosovska policija u Mitrovici i Štrpcu uhapsila 11 osoba, akcija sprovedena i u Vučitrnu - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

U akciji kosovske policije i carine uhapšeno je 11 osoba i zaplenjeno tri vozila tokom inspekcije tri lokacije u opštini Štrpce i jedne u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i provere i pretresa četiri vozila za koja se sumnja da su vršila prevoz, odnosno zabranjen promet i šverc.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije, prilikom kontrole na četiri lokacije i u zabranjenim vozilima pronađena je veća količina komercijalne robe - namirnice, alkoholna pića, duvan bez odgovarajuće dokumentacije.

"U konsultaciji sa tužiocem, kosovska carina je zaplenila robu, 11 osoba je uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, a tri vozila su zaplenjena", navodi se u saopštenju policije, preneo je RTS.

Akcija u Mitrovici odvijala se u takozvanoj Bošnjačkoj mahali, a uz policajce u njoj su učestvovali i pripadnici carine.

U Štrpcu je pretreseno nekoliko prodavnica čiji su vlasnici Srbi.

Specijalci kosovske policije povukli su se nakon pretresa.

Petković: Kod Vučitrna privedeni vozači i konfiskovana vozila

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je danas kod Vučitrna zaustavljeno više srpskih linijskih prevoznika, da su vozači privedeni, a vozila konfiskovana, uz reči "Ovo je velika Albanija".

"U nastavku terora Aljbina Kurtija danas je kod Vučitrna zaustavljeno više srpskih linijskih prevoznika. Putnici, među kojima i studenti su naterani da napuste vozila, ostavljeni pored puta, vozači privedeni, a vozila konfiskovana, uz reči "Ovo je velika Albanija"", naveo je Petković na Tviteru u poruci koju je uputio specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

Petković je rekao da su se naši predstavnici na terenu pobrinuli za putnike i naveo da bi Kurtiju bilo bolje da rešava goruće ekonomske probleme nego što maltretiranjem Srba pokušava da zamaže oči javnosti.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija