Politika

Jevtić: Akcija policije u Štrpcu čista politika

Komentari

Autor: Tanjug

16/03/2022

-

17:50

Jevtić: Akcija policije u Štrpcu čista politika
Jevtić: Akcija policije u Štrpcu čista politika - Copyright Wikipedia.org/Vlastito djelo

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ocenio je da današnja akcija policije i hapšenje dvoje ljudi u tom gradu ima "čistu političku pozadinu", zbog koje su, kako kaže, žitelji Štrpca s pravom uznemireni.

Jevtić je ukazao da akcije policije u Štrpcu imaju za cilj zastrašivanje preostalog srpskog stanovništva u toj opštini.

"Pod izgovorom borbe protiv korupcije neko je sebi dao za pravo da izvodi akcije koje, po mom ličnom uverenju, imaju za cilj jedino da zastraše preostalo srpsko stanovništvo u opštini Štrpce", rekao je Jevtić tokom razgovora sa novinarima, prenosi RTS.

On je izrazio posebnu zabrinutost zbog toga što je informisan da je prilikom policijskog upada u prostorije Privremenog organa opštine Štrpce zaposlenima naloženo da do daljnjeg ne dolaze na posao.

"To je još jedna potvrda da se radi o čistoj politici, a ne nečemu drugom", ukazao je Jevtić i postavio pitanje međunarodnim predstavnicima "da li Albanci koji su na privremenoj vlasti u Prištini imaju podršku za ono što čine".

"U tom smislu trebalo bi zahtevati njihovu odgovornost", zaključio je Jevtić.

Više naoružanih i maskiranih pripadnika kosovske policije ROSU, upalo je jutros nešto pre šest sati u više srpskih kuća u Štrpcu, Sevcu i Brezovici, a istovremeno su upali i u zgradu Privremenog organa opštine Štrpce, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija