Politika

Vlasti u Prištini raspisale poternicu za Milanom Radoičićem, osumnjičen za zastrašivanje u toku krivičnog postupka

Komentari

Autor: Fonet, RSE

04/02/2022

-

17:36

Vlasti u Prištini raspisale poternicu za Milanom Radoičićem, osumnjičen za zastrašivanje u toku krivičnog postupka
Vlasti u Prištini raspisale poternicu za Milanom Radoičićem, osumnjičen za zastrašivanje u toku krivičnog postupka - Copyright Prinstscreen YouTube/OtvoreniStudio

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da kosovske vlasti traže potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića zbog umešanosti u slučaj "Brezovica", dok je policija Kosova ranije saopštila da je predložila suspenziju trojice policajaca jer im je Radojičić "pobegao" sa prelaza Brnjak.

Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, pošto je osumnjičen da je ometao svedoke i da je pokušavao da ih zastraši kako ne bi svedočili, saopštio je tužilac osnovnog tužilaštva.

U saopštenju se podseća da je do sada više od deset osoba uhapšeno zbog sumnji na koruptivne radnje u skijaškom centru Brezovica.

Policija Kosova predložila je suspenziju trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak, kada je osoba sa sudske poternice sa inicijalima M.R. uspela da pobegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika.

U saopštenju nije navedeno o kome se radi, ali su lokalni mediji na Kosovu objavili je reč o Milanu Radoičiću. U drugom saopštenju policije objašnjena je situacija u kojoj je Radoičić uspeo da pobegne policajcima na prelazu Brnjak.

Kako se navodi, u četvrtak u poslepodnevnim satima iz pravca Srbije stiglo je vozilo u kome se nalazio muškarac srpske nacionalnosti sa inicijalima M.R. i službenici na prelazu započeli su rutinsku kontrolu vozila. Kada su ga zamolili da parkira vozilo radi dalje istrage, on se automobilom brzo udaljio nazad ka teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Radi se o integrisanom prelazu, pa policijski službenici nisu uspeli da spreče taj potez Radoičića. Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je protiv policajaca kojima je lice sa poternice M.R. pobeglo na Brnjaku pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija