Politika

Vučić razgovarao sa ruskim ambasadorom: Glavne teme situacija na Zapadnom Balkanu i rat u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

17/04/2022

-

11:17

Vučić razgovarao sa ruskim ambasadorom: Glavne teme situacija na Zapadnom Balkanu i rat u Ukrajini
Tanjug/Rade Prelić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koga je upoznao je sa aktuelnom situacijom na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio nepokolebljivo opredeljenje državnog vrha Srbije da svojim postupcima sačuva mir i stabilnost u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je predsedniku ponovni izbor na odgovornu dužnost šefa države, uz želje da posvećenim radom dalje doprinosi napretku srpskog društva i ekonomije.

Zahvalivši na čestitkama, Vučić je rekao da će Srbija, na svom evropskom putu, nastaviti da čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom.

Na sastanku se razgovaralo o daljem razvoju srpsko-ruskih bilateralnih odnosa, uključujući sferu energetike, uz očekivanje da uskoro počnu razgovori o količinama, ceni i drugim uslovima nabavke gasa.

Ambasador Bocan-Harčenko je tokom sastanka govorio o tome kako Rusija vidi sukob u Ukrajini, dok je Vučić izrazio nadu u skoro okončanje tog sukoba i želju da zavlada trajni mir.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija