Politika

Ambasada Velike Britanije: Izmišljeni navodi o izvozu oružja na Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

19/04/2022

-

16:43

Ambasada Velike Britanije: Izmišljeni navodi o izvozu oružja na Kosovo
Ambasada Velike Britanije: Izmišljeni navodi o izvozu oružja na Kosovo - Copyright Wikipedia.org/Government of the United Kingdom

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Velike Britanije u Beogradu negirala je navode pojedinih medija o izvozu naoružanja iz te zemlje na Kosovo, navodeći da su "potpuno izmišljeni".

"U pojedinim beogradskim medijima su se pojavili potpuno izmišljeni navodi o izvozu naoružanja iz Ujedinjenog Kraljevstva na Kosovo. U ovim navodima nema ni trunke istine", navodi se u saopštenju Ambasade dostavljenom Tanjugu.

Iz Ambasade mole medije da provere činjenice i "spreči širenje dezinformacija i lažnih vesti".

Pojedini mediji preneli su pre nekoliko dana da je Velika Britanija privremenim vlastima u Prištini isporučila veću količinu lakih protivtenkovskih raketnih sistema "Džavelin" i NLAW.

Inače, KFOR je u petak na svom Tviter nalogu saopštio da je vojni transportni avion Velike Britanije na KiM stigao kao deo operacije pružanja pomoći britanskim vojnicima raspoređenim u toj NATO misiji.

"Ove nedelje A400M Atlas Kraljevskog vazduhoplovstva doleteo je iz Brajz Nortona u Slatini izvodeći operaciju na mestu za britanske vojne kopnene snage raspoređene u Kforu", navedeno je u objavi KFOR-a pre nekoliko dana.

Komentari (0)

Srbija