Politika

Zvaničnici Srbije uputili čestitke povodom Uskrsa

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2022

-

08:25

Zvaničnici Srbije uputili čestitke povodom Uskrsa
Zvaničnici Srbije uputili čestitke povodom Uskrsa - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Slaveći trijumf Večnoga nad neprolaznim, Vama, episkopatu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima od srca čestitam Vaskrs Sina Božijega. Najveći hrišćanski praznik - to večito svedočanstvo novog života - i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju", naveo je Vučić.

"Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda. Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da Vas Gospod podrži u uzvišenoj službi Prvojerarha naše Srpske pravoslavne crkve", napisao je Vučić u čestitci, uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse"!

Ministri uputili uskršnju čestitku

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, čestitao je danas Vaskrs svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

"Neka vam radost najvećeg hrišćanskog praznika bude nadahnuće da istrajemo u našoj zajedničkoj borbi za stvaranje bolje budućnosti u našoj Srbiji. Upućujem vam najiskrenije želje za uspeh u ličnom životu i profesionalnom radu sa nadom da ćete radost ovog praznika nad praznicima podeliti sa svojim najbližima u miru i krepkom zdravlju. Hristos vaskrse!“, naveo je Stefanović u čestitki.

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je danas čestitku svim vernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

"Upućujem srdačne čestitke svim građanima Srbije povodom velikog hrišćanskog praznika, uz želju da duhovna snaga Vaskrsa bude nadahnuće za istinsku bliskost i zajedništvo u ovim izazovnim vremenima", navela je Gojković u čestitki.

Ukazala je da je praznični duh Hristovog vaskrsenja prilika da se podsetimo suštinskih vrednosti naše vere - ljubavi, mira i praštanja, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović uputila je uskršnju čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve, svim pravoslavnim crkvama i svim vernicima, koji u nedelju proslavljaju vaskrsenje Hristovo.

"Neka nas praznik Hristovog vaskrsnuća ove godine ispuni nadom u bolje dane i kao simbol novog početka podseti na čuvanje zajedništva i ljubavi među ljudima", nabvela je Obradovićeva.

"Neka teška i izazovna vremena, koja su obeležila naše živote u prethodne dve godine ostanu iza nas, a vera u nove početke i boljitak, kao vera u Hrista spasitelja, budu podstrek za budućnost. Želim vam da praznik proslavite okruženi svojim najbližima, u miru, spokoju, zdravi i ispunjeni ljubavlju i radošću, slaveći pobedu života nad smrću. Hristos vaskrse!", navela je ministarka Obradović u čestitci.

Praznik čestitala premijerka Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Vaskrs njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

"Vaskrs je simbol pobede života, ljubavi, spokoja i dobrog. Zajedništvo i solidarnost proveli su nas kroz izazovno vreme, i biće ključni i u periodu koji je pred nama", navela je Brnabić.

Kako je istakla, međusobno uvažavanje i poštovanje, ljubav i tolerancija su neprolazne vrednosti na koje nas Vaskrs podseća.

Komentari (0)

Srbija