Politika

Dačić najavio sastanak predsednika parlamenata država Zapadnog Balkana u Briselu

Komentari

Autor: FoNet

14/06/2021

-

09:41

Dačić najavio sastanak predsednika parlamenata država Zapadnog Balkana u Briselu
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić najavio je da će 28. juna u Briselu biti održan sastanak predsednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, naglasivši da je članstvo u Evrpskoj uniji  "putokaz i da ne treba skretati sa tog puta".

"Mi smo na takvom geostrateškom mestu da drugačiji put i nemamo. Možemo biti neutralni, da ne budemo članovi EU, ali mi nismo u takvoj situaciji, poput Norveške", konstatovao je on za TV Pink.

Dačić je istakao da se sutra prate razgovori delegacija Beograda i Prištine u Briselu, a naredne nedelje će biti održana sednica Skupštine Srbije sa tom temom.

On je govorio i o Crnoj Gori i Temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Dačić je ocenio da će Crkvi biti lakše da sa novom vlašću potpiše ugovor, nego sa vlašću koju je činila Demokratska partija socijalista.

Da nije bilo mitropolita Amfilhija, premijer Zdravko Krivokapić ne bi bio na čelu liste, ocenio je Dačić i poželeo vlastima u Crnoj Gori "sve najbolje".

"Nas interesuju međusobni odnosi, interesuje nas položaj SPC, da li će ljudi moći na odmor, da građani Srbije i Crne Gore međusobno putuju", rekao je.

Komentari (0)

Srbija