Politika

Zobenica: Ubedljiva pobeda SNS na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/06/2021

-

11:03

Zobenica: Ubedljiva pobeda SNS na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu
Zobenica: Ubedljiva pobeda SNS na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu - Copyright Printskrin/Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na juče održanim izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, Srpska napredna stranka je odnela ubedljivu pobedu, rekao je ua Euronews Srbija potpredsednik Izvršnog odbora SNS Damir Zobenica.

"Četrdeset pet hiljada građana NS je izašla na izbore, što je apsolutni rekord. SNS je osvojio 39 od 42 mesne zajednice, što je 94 odsto", rekao je potpredsednik Izvršnog odbora SNS.

Naglasio je i kako smatra da "ne postoje nezavisni kandidati, već da opozicija zna da ne može da izađe na izbore pod tim imenom".

"Ovi nezavisni dovode, na primer, na Liman 1, glasače iz Zrenjanina i iz pokreta PUF. Ne znam ko stoji iza njih, d ali domaći ili strani tajkuni, ali znam da je Novi Sad juče jasno pokazao ko je glavni", kaže Zobenica.

Euronews TV

"Organizovana opozicija, koja je uništila Srbiju, danas se krije iza neke konceptualne politike, šta god to značilo", ističe Zobenica, dodajući da je "od 436 članova saveta, opozicija osvojila 25".

Neki posmatrači i nestranački kandidati prijavljivali su neregularnosti prilikom izbora, pa je tako jedan od prigovora bio i to što su se, navodno, na biračkim mestima našla obeležja Srpske napredne stranke.

"Konkretno u mojoj mesnoj zajednici, na Limanu 2, Demokratska stranka je, kada je bila na vlasti, promenila grb mesne zajednice, stavivši svoj grb. Da, naravno, na izborima učestvuju pojedinci, učestvuju nevladina udruženja, učestvuju stranke. To je normalno, to su izbori", ukazuje Zobenica.

Pored ovih pritužbi, postoje i informacije o tome da su posmatrači prijavili jedan fizički napad.

"Svaki kandidat ima predlagača, na glasačkom listiću ne stoji naziv stranke. Svaki predlagač je ujedno i posmatrač. Ljudi iz opozicije su imali posmatrače. Ja nisam dobio nijednu informaciju da se desio bilo kakav incident, niti sam video u gradu bilo šta, sem velikih gužvi. Nisam video nikakve incidente, niti su nam prijavljeni", kaže Zobenica.

Komentari (0)

Srbija