Politika

Kurti: Nema napretka u dijalogu, Vučić ne menja stav

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

10:26

Kurti: Nema napretka u dijalogu, Vučić ne menja stav
Tanjug/AP/Michael Sohn - Copyright Tanjug/AP/Michael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti kaže da nema napretka u dijalogu i tvrdi da se Beograd "nije udaljio od bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, niti od predsednika Rusije Vladimira Putina" i da Vučić ne menja stav o njegovom (Kurtijevom) zahtevu za međusobno priznanje.

"Stavovi predsednika našeg severnog suseda su stari i moje insistiranje je naravno na sporazumu koji je, naravno, obavezujući, i u potpunosti normalizuje odnose naše dve zemlje, fokusirajući se na međusobno priznanje. Ali u tom pogledu ne mogu da kažem da postoji napredak", rekao je Kurti nakon sastanka u Berlinu i zajedničke neformalne večere sa predsednikom Vučićem koju je organizovao specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Miroslav Lajčak ,a prenosi Koha.

On tvrdi da je "već i međunarodnim faktorima jasno da je Srbija ta koja mora da se promeni, da bismo imali rešenje za sporazum".

Naveo je i da zavisno od toga kako će proći dijalog Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača koji će se održati 13. maj u Briselu, možda dođe do novog sastanka njega i Vučića.

Komentari (0)

Srbija