Politika

Brnabić: Teme razgovora u Briselu - nestale osobe i energetika

Komentari

Autor: FoNet

15/06/2021

-

09:14

Brnabić: Teme razgovora u Briselu - nestale osobe i energetika
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić imati težak zadatak u Briselu, jer će morati da napravi prostor za dijalog, a teme razgovora biće nestale osobe i energetika, koja za Beograd, kako je naglasila, nije samo političko, već i pitanje bezbednosti.

Brnabić je za TV Pink rekla da je Srbija delima pokazala da pitanje nestalih osoba smatra ljudskim i humanitarnim pitanje, dok energetika predstavlja političko i bezbednosno pitanje Srbije i "jedna od tri crvene linije za zemlju".

Prema njenim rečima, Srbija ima tri crvene linije oko Kosova i Metohije koje mogu da izazovu nestabilnost, a te linije znaju i predstavnici EU i Priština, za koju se nada da neće pokušati da ih kompromituje.

Brnabić je konstatovala i da je sa Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem bilo lakše razgovarati, jer su oni razumeli da se mora razgovarati, dok Aljbin Kurti pokazuje ideološki fanatizam, bez ikakve pragmatičnosti.

"Srcem i dušom uz predsednika"

"Bićemo srcem i dušom uz predsednika", rekla je premijerka.

Brnabić je, komentarišući naslovne strane dnevnih novina, rekla da se stalno govori da nema slobode medija, a ima toliko novina, nedeljnika, televizija, "njihovih ličnih televizija, medijskih grupacija".

Zamislite da Vučić ima svoju ličnu televiziju, rekla je Brnabić i dodala da: "Imam da se načitam i volela bih da ove dve strane novina uzmem i odem kod Tanje Fajon, da vide šta nam rade".

Brnabić je aludirala na naslovnu stranu lista Danas s naslovom "Andrej Vučić imao zadatak da opominje i disciplinuje".

"Nije politika, već ozbiljna mentalna bolest koja kaže - ja ne volim išta što dolazi od Aleksndra Vučića i Srpske napredne stranke", odgovorila je Brnabić.

Na pitanje da prokomentariše "akcije koje se vode protiv investica u Srbiji" protiv Rio Tinta, LingLonga, Milenijum grupe i drugih", Brnabić je stranim investitorima poručila da se protesti ne odnose na njih.

"Ja samo jednu stvar da kažem tim investitorima - ne protestvuju oni protiv njih, već protiv uspeha Aleksnadra Vučića i Srpske napredne stranke. U svakoj od tih investicija oni vide uspeh Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Uopšte se nisu zapitali kakav to rezultat može imati za Srbiju sutra", rekla je Brnabić, ocenivši da su ti protestii "nečija politička agenda". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija