Politika

Lider britanske Laburističke partije nudi ostavku ukoliko se utvrdi da je kršio kovid pravila

Komentari

Autor: Tanjug

09/05/2022

-

18:49

Lider britanske Laburističke partije nudi ostavku ukoliko se utvrdi da je kršio kovid pravila
Lider britanske Laburističke partije nudi ostavku ukoliko se utvrdi da je kršio kovid pravila - Copyright AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Lider britanske opozicione Laburističke partije Kir Starmer ponudiće ostavku ukoliko policija utvrdi da je prekršio kovid pravila na jednom skupu prošle godine, preneo je Skaj njuz bez pozivanja na izvore.

Britanska policija najavila je prošle nedelje da će Starmera istražiti u vezi sa potencijalnim kršenjem pravila o zatvaranju zbog kovida 2021. godina, prenosi Rojters.

Navedeno je da se na snimku iz aprila 2021. godine vidi kako britanski opozicionar pije pivo s kolegama u zatvorenoj prostoriji tokom posete severoistoku Engleske.

On je ranije je negirao da su kršena bilo kakva pravila tokom radnog ručka.

Starmer (59), inače nekada glavni tužilac u zemlji, bio je najglasniji u prozivkama premijera Borisa Dzonsona i ministra finansija Rišija Sunaka, od kojih je tražio da podnesu ostavke nakon što su obojica kažnjena novčano zbog prisustvovanja proslavi rođendana koji je u junu 2020. godine Dzonsonu priredilo osoblje u njegovoj kancelariji u Dauning stritu.

Antikovid mere su u tom trenutku zabranjivale okupljanje u zatvorenom prostoru sa osobama izvan sopstvenog domaćinstva, iako je postojao izuzetak u slučaju da su okupljanja bila neophodna u radne svrhe.

Komentari (0)

Srbija