Politika

Jeremić: Nismo više u koaliciji sa strankom Dragana Đilasa

Komentari

Autor: TV Prva / Tanjug

21/05/2022

-

12:33

Jeremić: Nismo više u koaliciji sa strankom Dragana Đilasa
Tanjug/Tara Radovanović - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ta stranka više nije u koaliciji sa Strankom slobode i pravde Dragana Ðilasa zbog, zbog, kako je rekao "zaprepašćujućeg sastanka" Ðilasa i predsednika SNS i Srbije Aleksandra Vučića, kao i zbog "nagle promene stava" SSP o sankcijama protiv Rusije.

Jeremić je ponovio stav da se ne može otići na, kako je naveo, vaninstitucionalni razgovor kod Vučića pre nego što su prebrojani glasovi u Beogradu i dok su svi u koaliciji protiv toga.

"Pored toga, za razliku od Narodne stranke koja se nije izjašnjavala, SSP je u kampanji nedvosmisleno govorio da je protiv sankcija Rusiji, a onda posle izbora - bam, oni su odjednom za sankcije. Čekajte, polako, koje sankcije, niko nije još ni rekao o kojim je merama reč“, rekao je Jeremić za televiziju Prva.

Najavio je i da će "doći do jasne diferencijacije" između Narodne stranke i SSP i u Skupštini Srbije.

Jeremić smatra da bi prilikom odlučivanja o sankcijama protiv Rusije trebalo voditi računa o svom nacionalnom interesu na Kosovu i Metohiji, jer Rusija ima pravo da uloži veto u Savetu bezbednosti na članstvo Prištine u UN, kao i o svojim ekonomskim interesima, jer bi u slučaju uvođenja sankcija cena gasa u Srbiji mogla da bude veća i dva i po puta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija