Politika

Suzavac na protestima veterana OVK u Prištini, povređena dva policajca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/06/2022

-

13:07

Suzavac na protestima veterana OVK u Prištini, povređena dva policajca
Suzavac na protestima veterana OVK u Prištini, povređena dva policajca - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Oko 600 veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) protestovalo je danas u Prištini. Prilikom pokušaja da uđu u Skupštinu gde se održavala sednica i rušenja ograde oko zgrade, kako se tvrdi u saopštenju Kosovske policije, povređena su dva policajca. Bačen je i suzavac, ali je Kosovska policija u saopštenju demantovala da su policajci to uradili, već su to, kako tvrde, to uradili sami demonstranti.

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova protestuju protiv usvajanja Nacrta zakona o minimalnoj zaradi u okviru kojeg nije uključen amandman o povećanju penzija ratnim veteranima OVK.
U ime organizatora protesta, okupljenima se obratio vršilac dužnosti predsednika Udruženja veterana OVK, Faton Kljinaku.

"Moramo da protestujemo kako bismo odbranili vrednosti našeg oslobodilačkog rata. Bili smo u Vladi na sastanku, sve smo objasnili, ali naši zahtevi nisu odobreni", rekao je Kljinaku, dok je masa skandirala uvrede protiv kosovskog premijera Aljbina Kurtija, tražeći da im se obrati. Međutim, kako Euronews Srbija saznaje, Kurti je jutros rano otputovao u zvaničnu posetu Velikoj Britaniji.

Demonstrantima se obratio poslanik opozicione Demokratske partije Kosova bivšeg lidera Hašima Tačija, Hisen Beriša, takođe bivši pripadnik takozvane OVK.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija