Politika

Vitale: NATO kancelarija u Srbiji spremna za nastavak saradnje uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije

Komentari

Autor: FoNet

17/06/2021

-

14:38

Vitale: NATO kancelarija u Srbiji spremna za nastavak saradnje uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije
Vitale: NATO kancelarija u Srbiji spremna za nastavak saradnje uz poštovanje vojne neutralnosti Srbije - Copyright Tanjug/Ognjen Stevanović

veličina teksta

Aa Aa

Šef Vojne kancelarije NATO u Srbiji brigadni general Tomaz Vitale izjavio je danas u Skupštini Srbije da partnerstvo sa Srbijom donosi koristi i Srbiji i NATO i regionu.

Vitale je rekao da je i na NATO samiru ponovo potvrđena prednost patnerstva i istaknuto da će jačanje partnerstva doneti dobrobit.

On je naveo da Srbija i NATO rade zajedno u različitim oblastima i da je NATO kancelarija spremna za nastavak saradnje, uz poštovanje politike vojne neutralnosti Srbije.

Šef skupštinske delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO Dragan Šormaz rekao je da je na današnjem informativnom sastanku za poslanike odziv bio veliki, da su prisustvovala 43 poslanika, da su imali pitanja za generala Vitalea i da su dobili odgovore.

Šormaz je rekao da je na sastanku rečeno da je partnerstvo sa NATO "kao korpa iz koje država vadi ono što joj je potrebno" i da nema nikakvog pritiska. 

Komentari (0)

Srbija