Politika

Vučićeva poruka narodu u Crnoj Gori: Uz vas smo, držite glavu uzdignuto

Komentari

Autor: Euronews

18/06/2021

-

13:52

Vučićeva poruka narodu u Crnoj Gori: Uz vas smo, držite glavu uzdignuto
Vučićeva poruka narodu u Crnoj Gori: Uz vas smo, držite glavu uzdignuto - Copyright Instagram.com/buducnostsrbije

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se srpskom narodu u Crnoj Gori, nakon izglasavanja Rezolucije o Srebrenici i smene ministra Vladimira Leposavića, koju je inicirao premijer Zdravko Krivokapić.

"Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod!", navedeno je uz objavu na Instagramu.

"Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži", rekao je Vučić u obraćanju objavljenom na Instagramu. 

Predsednik je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

"Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade", istakao je predsednik.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da nećemo donositi ishitrena rešenja.

Preporuka za vas

Burno u Crnoj Gori posle Rezolucije o Srebrenici i razrešenja ministra – DF traži razgovore o smeni Krivokapića

Komentari (0)

Srbija