Politika

Brnabić i Krivokapić nakon sastanka u Atini saglasni - EU je interes obe zemlje

Komentari

Autor: FoNet

13/05/2021

-

17:09

Brnabić i Krivokapić nakon sastanka u Atini saglasni - EU je interes obe zemlje
Brnabić i Krivokapić nakon sastanka u Atini saglasni - EU je interes obe zemlje - Copyright TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora i Srbija moraju snažnije sarađivati na planu realizacije evropske agende, jer je interes građana da obe zemlje najskorije postanu punopravne članice Evropske unije, saglasili su se danas u Atini crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i premijerka Srbije Ana Brnabić nakon što su se sastali na marginama  Ekonomskog foruma Delfi.

TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

 

Krivokapić je predstavio Brnabić dinamiku pregovaračkog procesa Crne Gore i izrazio uverenje da će do kraja mandata Vlade, Crna Gora biti spremna za članstvo.

Sagovornici su razgovarali o procesu imunizacije stanovništva i konstatovali da se odvija zadovoljavajućom dinamikom, a Krivokapić je još jednom izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci u procesu nabavke vakcina, saopšteno je iz kabineta premijera Crne Gore.

Infrastrukturni radovi ključni za snažnije ekonomsko povezivanje 

Brnabić je poručila da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom.

"Lično ću se zauzeti da krenemo novim putem u cilju učvršivanja odnosa", rekla je Brnabić.

Zajednički je konstatovano da su infrastrukturni projekti ključni za još snažnije ekonomsko povezivanje dve zemlje i iskazana je opredeljenost da se na tom planu intenzivnije sarađuje u narednom periodu.

Pre zvaničnog susreta sa Krivokapićem, Brnabić je u pauzi Foruma nakratko razgovarala sa premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevim, bivšim grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom, a pridružio im se i predsednik crnogorske vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija