Društvo

Ukida se roming iz Grčke, sa plaže ćemo telefonirati kao iz Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

11:22

Ukida se roming iz Grčke, sa plaže ćemo telefonirati kao iz Srbije
Ukida se roming iz Grčke, sa plaže ćemo telefonirati kao iz Srbije - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić tokom svoje posete Atini, nakon sastanka sa državnim vrhom, rekla za Tanjug da se sledeće nedelje Srbija i Grčka potpisuje sporazum o ukidanju naplate rominga.

"Ispregovarali smo sa Grčkom roming sporazum, prema kome naši građani koji dolaze u Grčku više neće plaćati tarifu rominga u inostranstvu, već će to biti kao lokalni poziv i slanje SMS poruka", rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da će ministarka za telekomunikacije, trgovinu i turizam Tatjana Matić već sledeće sedmice doći u Atinu da potpiše taj sporazum, koji će odmah stupiti na snagu.

"Učinili smo, kao vlada, sve da olakšamo građanima koji planiraju putovanje u Grcku tokom leta", rekla je Brnabić.

Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević

 

Ona je prenela da je premijeru Grčke Kirijakosu Micotakisu zahvalila na tome što je Grčka jednostrano priznala naše digitalne sertifikate o vakcinaciji.

"Od 14. maja, Grci otvaraju granični prelaz Evzoni i svi vakcinisani građani Srbije moći će bez problema da uđu u Grčku bez ijedne druge potvrde", navela je premijerka.

Oni koji nisu vakcinisani moraće da imaju negativan PCR test, rekla je Brnabić i istakla da je država uradila sve što je u njenoj moći da olakša građanima put u Grčku.

Premijerka  Brnabić doputovala je danas u Atinu, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu Delfi, a na početku boravka u glavnom gradu Grčke sastala se sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija