Politika

Deo opozicije napravio dogovor: Izvršiti pritisak na uzurpatore institucija, izborni proces okončati u skladu sa zakonom

Komentari

Autor: Tanjug

27/06/2022

-

23:43

Deo opozicije napravio dogovor: Izvršiti pritisak na uzurpatore institucija, izborni proces okončati u skladu sa zakonom
Deo opozicije napravio dogovor: Izvršiti pritisak na uzurpatore institucija, izborni proces okončati u skladu sa zakonom - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Na večerašnjem sastanku dela opozicije, koji je održan na inicijativu "ZAJEDNO!", dogovoreno je da se izvrši dodatni pritisak na, kako navode u ovoj organizaciji, "uzurpatore vlasti i institucija" i da se učini sve da se izborni proces okonča u skladu sa zakonom.

U saopštenju "ZAJEDNO!" navodi se da je sastanak opozicije održan sa ciljem zajedničke koordinacije i hitnog pronalaženja rešenja za, kako se tvrdi, "institucionalnu krizu do koje je dovela vlast, tromesečnim gažnjem izborne volje građana".

"Srbija mora imati Narodnu Skupštinu! Država bez parlamenta nije država. Srbija se nalazi pred izazovima koji se ne mogu rešavati bez najvažnije političke institucije", poručuju iz ove organizacije.

Na sastanak su, kako kažu, pozvane sve proevropske parlametnarne političke organizacije i njihovi predsednički kandidati.

"O daljim koracima i zajedničkim akcijama razgovaraćemo sa svim parlamentarnim opozicionim organizacijama o čemu ćemo uskoro obavestiti javnost", dodaju iz "ZAJEDNO!".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija