Politika

Abazović nastavio posetu Srbiji, sastanak sa predsednikom Privredne komore Čadežom

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2022

-

11:12

Abazović nastavio posetu Srbiji, sastanak sa predsednikom Privredne komore Čadežom
Abazović nastavio posetu Srbiji, sastanak sa predsednikom Privredne komore Čadežom - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i ocenio taj susret kao pokušaj da se resetovanje odnosa Srbije i CG svede na ono što je najvažnije za građane, a to je privreda.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"Razgovarali smo danas sa kompanijama iz Srbije o nekoliko biznis projekata u infrastrukturu i turizam, ali i o regionalnoj saradnji i suzbijanju barijera koje postoje za biznis bilo da su one na granici, u upravama carine dve zemlje ili na drugim mestima", rekao je Abazović, koji je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Ocenio je da je vrlo zadovoljan susretom i da smatra kako on može da rezultira dobrim stvarima i da fokus javnosti u obe države usmeri na ekonomiju.

On je rekao kako misli da su biznis zajednice u obe države željne poboljšanja odnosa.

Čadež je ocenio da su Srbija i CG privredno veoma upućene jedna na drugu, što se najbolje vidi po trgovinskim vezama.

"Želim da vam zahvalim što ste i pre nego što ste postali premijer imali jasnu viziju da ceo region moramo da zasnujemo na budućnosti, a ne na prošlosti", rekao je Cadež obraćajući se Abazoviću.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Čadež je dodao kako je veoma važno da dve strane budu u stalnoj komunikaciji i najavio formiranje radnih grupa dve zemlje koje će se baviti temama poput snabdevanja hranom, ali i ubrzanjem protoka robe i usluga preko granice.

"Crna Gora ima veliki potencijal da postane logistički hab celog regiona. Postoji ogroman interes stranih i domaćih kompanija koje CG vide kao opciju za rešavanje svojih logističkih problema, ali i da se unaprede turistički potencijali CG koju svi vidimo kao pre svega prijateljsku zemlju", rekao je Čadež.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija